Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi

Het worden in Nederland steeds meer gehoorde termen: hottub en jacuzzi. En iedereen die deze termen hoort heeft daar direct een beeld bij. Zowel gedurende de zomer als tijdens de koudere avonden is het een heerlijk idee om in een warm bad te genieten van deze warmte samen met goed gezelschap of een heerlijk drankje. Waarna je er volledig ontspannen weer uit komt. Hoewel vele mensen een algemeen beeld hebben bij deze termen, zijn er wel degelijk een aantal grote verschillen. In dit artikel behandelen we deze verschillen, waardoor het voor jou nog makkelijker wordt om te kiezen voor het juiste product.

Wat is een hottub?

Een hottub beschrijft het soort bad en is letterlijk vertaald “heet bad”. En dat is precies wat het doet. De meeste hottubs zijn te herkennen aan een houten buitenkant. Waar vroeger de hottubs ook een houten binnenkant hadden, is dat tegenwoordig steeds vaker van kunststof. Ze worden opgewarmd met een interne of externe warmtebron. Voor een authentiek uiterlijk kan je ook kiezen voor een externe houtkachel waarmee het water warm wordt gestookt. Om te kunnen zitten in de hottub is er een houten bank in de binnenbak toegevoegd.

Wat een jacuzzi?

Een jacuzzi is eigenlijk een merknaam en geen soortnaam. Je zou het kunnen zien als een verbeterde versie van een hottub. Zo heeft een jacuzzi bijvoorbeeld mogelijkheden als bubbels of jetstreams. Waardoor je bijvoorbeeld kan worden gemasseerd met hard stralen onder water. Zowel de binnen- als de buitenkant worden vrijwel altijd gemaakt van kunststof. In dit kunststof zijn zittingen toegevoegd.

Wat zijn de verschillen?

De verschillen zijn in sommige gevallen dus erg groot, maar in sommige gevallen ook erg klein. Ze voorzien allebei in de perceptie van een lekker warm bad van gemiddeld 37,5 graden. En ze zorgen allebei voor ontspanning. Echter is het geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren waar men voor kiest. De verschillen zitten dan vooral in de mogelijkheden. Wil je een uitgebreide keuze van jetstreams en ontspanningsprogramma’s? Dan zou een jacuzzi je verder helpen. Wil je liever voor een authentieke hottub gaan, die heel erg goed is in zijn ontspannings taak? Dan is een hottub van Elite Wellness een slimme keuze.