Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Hoe ziet magazijnwerk eruit?

Een bedrijf dat veel producten maakt, binnenkrijgt of opslaat, heeft een groot magazijn nodig. Het kan ook voorkomen dat kleinere bedrijven een klein magazijn hebben, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. Een magazijn is een plek waar tijdelijk goederen in kunnen worden opgeslagen. Dit gebeurt meestal omdat er een voorraad is waarvan telkens iets vanaf wordt genomen.

Hoe groot een magazijn is hangt af van de beschikbare ruimte en het aantal goederen waarin je handel drijft. Bij grote bedrijven staan er vaak rijen aan stellages waarin goederen op pallets neergezet kunnen worden. Dit kan handmatig gedaan worden met een palletwagen. Hiermee kun je wel alleen op grondniveau opereren. Als je iets hoger in de stellage wilt plaatsen dan zul je al gebruik moeten maken van een heftruck en reachtruck.

Heftruck en reachtruck

Een heftruck en reachtruck zijn meestal elektrische voertuigen waarmee goederen op pallets in de hoogte mee getild kunnen worden. Er zijn ook heftrucks en reachtrucks die op fossiele brandstof draaien, maar die worden meestal buiten in de open lucht gebruikt. Dit zou te vervuilend zijn voor binnenin een pand.

Als je gebruik maakt van een heftruck en reachtruck dien je uiterst voorzichtig te zijn. Deze apparaten hebben namelijk behoorlijk wat kracht en de vorken die uitsteken kunnen ook veel schade aanrichten. Zowel de chauffeur van deze apparaten als mensen die erbij in de buurt werken dienen uiterst voorzichtig aan te doen. Als gebruiker van een heftruck en reachtruck is het vaak het beste om lopende mensen voorrang te geven. Houd mensen tegen die langs of onderdoor een opgetilde pallet willen lopen. Dit kan voor zeer onveilige situaties zorgen.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-en-reachtruck/