Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Wat is een drukkerij?

In een drukkerij worden vooral typografische werkzaamheden verricht. In een drukkerij worden dus makkelijker gezegd teksten gedrukt. Vaak gebeurt dit door middel van een drukpers. Met deze drukpers kan van alles gedrukt worden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan promotiemateriaal voor bedrijven. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld flyers, brochures of visitekaartjes laten drukken bij een drukkerij.

In een drukkerij kan meer dan een drukpers opgesteld staan. Vaak zijn er enkele drukpersen in verschillende maten. Zo zijn er bijvoorbeeld grote drukpersen waarmee kranten gedrukt kunnen worden, maar ook kleine waarmee etiketten gedrukt kunnen worden.  

Wat kan je laten drukken in een drukkerij?

Bij elke drukkerij is het verschillend wat je kan laten drukken. Zoals al gezegd, ligt het er ten eerste aan wat voor soorten en groottes drukpersen er aanwezig zijn in de drukkerij. In principe is het mogelijk om alle soorten tekst te laten drukken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kranten, tijdschriften, boeken, flyers, brochures en nog veel meer. Maar ook kleinere dingen, zoals stickers, etiketten of visitekaartjes kunnen bedrukt worden in een drukkerij.

Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om bijvoorbeeld kleding te laten bedrukken. Als je de bedrijfsnaam op je shirt of vest wil, kan je dit in veel gevallen ook bij een drukkerij laten doen.  

Voordelen van drukken bij een drukkerij

Het grootste voordeel van teksten laten drukken bij een drukkerij, is dat er heel veel oplages gedrukt kunnen worden in een hele korte tijd. Dit betekent dat je voor grote oplages het beste naar een drukkerij kan gaan.

Een ander voordeel is dat een drukkerij ook je drukwerk kan laten inbinden. Als je bijvoorbeeld je scriptie laat drukken bij een drukkerij, kan je aangeven dat je deze wil laten inbinden.

https://www.optimumgroup.nl/