Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Woningtaxatie in Amersfoort: hoe Schoof helpt

Wie zich begeeft op de woningmarkt gaat een spannende tijd tegemoet. Of het nu gaat om de aankoop van een woning, de verkoop van een woning, of juist beide: er komt een heleboel op u af en er gaat van alles gebeuren. Om het overzicht te behouden en u bij te staan in deze spannende en veeleisende periode is de hulp van een makelaar onontkoombaar. In Amersfoort en omstreken kunt u voor de aan- en verkoop van uw woning terecht bij Margitte Schoof Makelaardij Amersfoort. Margitte Schoof en haar team staan bekend om de vriendelijke aanpak met voortvarend resultaat. Klanten beoordelen ons op Funda met een 9.0! Een score die wij niet zomaar hebben behaald. Naast de aan- en verkoop van woningen is Margitte Schoof Makelaardij ook gespecialiseerd en erkend in taxaties. 

Bezichtigen, taxeren, bieden

Wanneer u een woning wilt kopen gaat u eerst de woning bezichtigen. Als u na de bezichtiging besluit om een bod op de woning uit te brengen is het raadzaam om het pand te laten taxeren. Als gecertificeerd taxateur in Amersfoort staan wij geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om een objectieve en reële waardebepaling te kunnen doen op het object dat u wilt aanschaffen. Met het officiële taxatierapport achter de hand kunt u bepalen wat uw openingsbod wordt en tot hoever u kunt en wilt gaan. Als u eenmaal tot overeenstemming met de verkopende partij bent gekomen is het taxatierapport nodig voor het verkrijgen van een hypotheek. 

Woning taxeren ook bij verkoop!

Niet alleen bij de aankoop van een woning kan een taxatierapport houvast bieden. Ook als u uw woning wilt verkopen is een officieel taxatierapport geen overbodige luxe. Onze professionele taxateurs bepalen de waarde van uw woning, zodat u weet wat uw woning waard is en voor hoeveel u deze kunt verkopen. Zo voorkomt u dat uw woning voor een te lage prijs in de verkoop gaat en heeft u een stok achter de deur bij te lage biedingen. 

Taxatierapport nodig voor hypotheek 

Margitte Schoof Makelaardij begeeft zich al jaren op de woningmarkt in Amersfoort en omgeving en kent daardoor de markt van binnen en buiten. Onze rapportages voldoen aan de strengste eisen en worden geaccepteerd door alle betrokken partijen. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en aangesloten bij diverse instanties zoals de Taxateurs Unie en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Een officieel taxatierapport zoals door ons opgesteld is nodig om een hypotheek te krijgen, maar kan ook gebruikt worden om de verkoopprijs van uw woning te bepalen. Ook voor andere varianten van kredietverstrekking is een kwalitatief en officieel taxatierapport benodigd. 

Wat staat er eigenlijk allemaal in een taxatierapport? 

Een taxatie is een rapport waarin staat beschreven wat het waardeoordeel van een woning is. Het staat los van een bouwtechnische keuring, waar zoals de naam al aangeeft wordt gekeken naar de bouwtechnische staat. Bij een taxatie komt een NVM taxateur langs in de woning. Om een woning te kunnen en mogen bezichtigen heeft de taxateur het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van de woning nodig. Tijdens de taxatie wordt er gelet op de staat van het onderhoud, de inhoud en de oppervlakte van de woning, de functionele indeling, de constructie en de kwaliteit er van, de mate van isolatie en energiezuinigheid, verplichtingen en rechten zoals overpad en erfpacht, de ligging en de omgeving, het bestemmingsplan en de marktsituatie. 

Er wordt dus naar veel aspecten gekeken tijdens een taxatie. De taxateur legt vervolgens zijn of haar bevindingen vast in een taxatierapport. Het rapport kunt u vervolgens gebruiken voor de hypotheekaanvraag. Een hypotheekverstrekker zal niet meer verstrekken dan de getaxeerde woningwaarde.  Indien u ons al heeft ingeschakeld voor andere diensten zoals de aankoop van een nieuwe woning of de verkoop van uw bestaande woning, dan mogen wij geen taxatie voor u uitvoeren. In dat geval verwijzen wij u graag door een betrouwbare en eveneens erkende en gecertificeerde collega taxateur. Doet u geen zaken met ons met betrekking tot de aan- of verkoop van een woning, dan zijn wij uiteraard wel de aangewezen partij voor het uitvoeren van de taxatie. 

Meer informatie 

We begrijpen dat u na het lezen van deze informatie graag persoonlijk met ons in contact wilt komen. U kunt ons benaderen via ons contactformulier op de website, waarna wij u zullen contacteren. U kunt uiteraard ook zelf contact met ons opnemen via 033-247 40 90 en het contactformulier op onze website. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn wij op afspraak geopend. Daarnaast zijn wij in de avonduren tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor lopende zaken. 

Wij hopen u binnenkort te mogen begroten bij ons makelaarskantoor, waar u zult ervaren waarom onze klanten ons met het cijfer 9.0 beoordelen op de populaire en drukbezochte website van Funda.

https://www.schoofmakelaardij.nl/taxaties-amersfoort