Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Kinderen

Kinderspeelgoed voor oudere kinderen

Als kinderen in een speelgoedwinkel komen, kijken ze vaak hun ogen uit: er staat een grote elektrische step, een gave op afstand bestuurbare auto, en ga zo maar door. Voor jongere kinderen is nieuw speelgoed vinden vaak geen grote uitdaging. Die zijn erg snel tevreden, en kunnen zich eigenlijk met alles wel vermaken (maar het is extra leuk als het veel herrie maakt). Een leuk en origineel cadeau zoeken voor een ouder kind is echter vaak een stuk lastiger. Niet alleen hebben ze vaak hele uitlopende interesses, maar deze veranderen ook om de dag, waardoor het uitzoeken wat een kind nou wilt hebben een behoorlijke opgave kan zijn.

Eisen en wensen

Wat hierbij een grote rol speelt is het feit dat oudere kinderen bezig zijn met het ontwikkelen van een persoonlijkheid, waaraan ze veel van hun wensen ontlenen. Maar aangezien deze persoonlijkheid in ontwikkeling is, verandert de houding ten opzichte van bepaald speelgoed snel, omdat de persoonlijkheid dat ook doet. Ouders weten maar al te goed dat iets dat de ene dag enorm leuk is, voor sommige kinderen de volgende dag al niet meer hun interesse waardig is. Dat kan zonde zijn, zeker als het gaat om duur speelgoed, of om cadeau’s waar veel tijd en moeite in is gestoken.

Tips voor het geven van speelgoed

Voor de mensen die een ouder kind speelgoed cadeau willen geven, kan dit een behoorlijke domper zijn. Als het kind immers toch binnen de kortste keren niet meer met het speelgoed wilt spelen, dan is het ook niet de moeite waard om hier veel tijd, geld of aandacht aan te besteden. Een goede tip hiervoor is om op zoek te gaan naar speelgoed dat op meerdere manieren gebruikt kan worden. Zo kan bijvoorbeeld een LEGO-set niet alleen gebruikt worden voor het eenmalig bouwen, maar worden daar later geheid nog andere dingen van gebouwd. Daardoor blijft het toch de moeite waard.