Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vervoer en transport

Oomen Opslag bied een effectieve opslagruimte in Leiden

In deze blog laten wij van Oomen Opslag een effectieve methode zien om uw opslagruimte Leiden goed opgeruimd te houden door artikelen te doneren, verkopen of door zich te ontdoen van overige spullen.

1 Sorteer dingen in categorieën zoals bewaren, verkopen, weggooien

De vier dozen-methode is een effectieve manier om items op grote schaal te sorteren en op te ruimen. Het uitgangspunt achter deze techniek is het gebruik van vier lege dozen om te sorteren: een bewaar-, gooi-, schenk/verkoop- en bewaardoos.

  • De bewaardoos bevat items die u uit uw opslagruimte kunt halen en mee naar huis kunt nemen.
  • De opbergdoos sorteert dingen die in de opslag blijven.
  • Je hebt een verkoopdoos voor items die je wilt verkopen of doneren.
  • De laatste doos is een toss-box, die alles bevat dat onherstelbaar kapot is.

2 Stapsgewijs je opslagruimte ordenen 

Heb je veel waardevolle spullen? Overweeg je opslagruimte dan nog een extra maand te huren om te tijd te nemen voor de verkoop van je spullen. Bewaar je spullen in de opslagruimte altijd in vier secties: gooien, bewaren, opslaan, verkopen/doneren. Als je organisatie in orde is kan je aan de slag met het uitzoeken en eventueel weggooien van spullen.  

Doe dit in de volgende volgorde:

  1. Verwijder eerst al het afval uit je opslagbox.
  2. Neem voor donatie spullen contact op met een lokale kringloopwinkel om een ​​gratis afhaling te plannen. Een afvalcontainer zou je laatste optie moeten zijn voor dingen die nog kunnen worden gebruikt of hergebruikt. Als er maar een paar donatie-items zijn, laadt u die in uw auto en zet u ze af op een donatiesite.
  3. Laad vervolgens uw voertuig in. Voeg alle items toe die mee naar huis gaan, inclusief dingen die je bewaart of opbergt.
  4. Verplaats ten slotte alle verkoopitems naar een locatie voor verdere verwerking. U kunt ze in de opslagruimte bewaren als u nog tijd over heeft in uw huurwoning of ze ergens anders naartoe verplaatsen.
https://oomenopslag.nl/