Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vervoer en transport

Belangrijke onderdelen van de aanhanger

U bent nog nooit op stap geweest met een aanhanger of u heeft er simpelweg weinig verstand van. Het is altijd fijn om u even in te lezen over een onderwerp voordat u de weg opgaat. Dit is niet alleen veilig voor u maar ook voor andere weggebruikers. In dit artikel brengen we u wat informatie bij over het onderwerp aanhangers en de belangrijkste onderdelen van de aanhanger. Zo hoeft u de volgende keer niet meer niet-wetend de weg op en komt u (bijna) nooit voor verrassingen te staan.

Het neuswiel, onmisbaar

1 van de belangrijkste onderdelen van de aanhanger is het neuswiel. Zeker op de plaats van bestemming is het neuswiel essentieel en ideaal om uw aanhanger gemakkelijk te verplaatsen. Met het neuswiel van de aanhanger kan echter ook een hele hoop misgaan. Het neuswiel van de aanhanger kan bijvoorbeeld beschadigen wanneer u het neuswiel niet goed genoeg heeft ingedraaid. Dit komt omdat het neuswiel het wegdek dan kan raken wanneer u bijvoorbeeld over een drempel rijdt.

Let op de bandenspanning

Bandenspanning is altijd belangrijk, maar zeker bij een aanhanger is dit essentieel. Het gewicht van de aanhanger kan natuurlijk nog weleens verschillen. Het is belangrijk om uw bandenspanning aan te passen op basis van het gewicht van uw aanhanger. Hierbij rekent u natuurlijk niet alleen het gewicht van de aanhanger mee, maar ook het gewicht van de lading. Door de juiste bandenspanning aan te houden heeft u niet alleen een verkleind risico op pech, maar zorgt u er ook voor dat u ecologisch rijdt. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u de juiste bandenspanning aanhoudt bespaart u namelijk brandstof.

Aanhanger

Check uw lichten

Zorg er voor vertrek altijd voor dat uw lichten in orde zijn. Hierdoor bent u goed zichtbaar voor de andere weggebruikers en zorgt u voor een veilige verkeerssituatie. Dit kunt u simpelweg controleren door voor vertrek even uw achterlicht, knipperlicht, remlicht, etc. te controleren. Op internet is te vinden welke verlichting verplicht is voor uw aanhanger, wel zo handig om dat te weten.

Is uw oplooprem in orde?

Ook de oplooprem is onmisbaar als het gaat om een veilige weg van A naar B. Wanneer u remt is het natuurlijk belangrijk dat de aanhanger met uw auto mee remt, de oplooprem zorgt hiervoor. Op het moment dat uw auto remt zal de oplooprem de druk van de auto voelen, hierdoor remt de aanhanger even hard mee. Het is belangrijk om naar uw oplooprem te laten kijken wanneer deze begint te bonken tijdens het remmen. Dit betekent namelijk dat u een ontzettend lange remweg heeft en dat kan zorgen voor gevaarlijke situaties wanneer u plots moet remmen.

Toe aan nieuwe onderdelen?

Bent u zich na het lezen van dit artikel bewust geworden dat u toe bent aan nieuwe onderdelen voor uw aanhanger dan zijn er natuurlijk ontzettend veel bedrijven waar u terecht kunt voor nieuwe onderdelen. Een echte aanrader vanuit ons zou de aanhangeronderdelenshop zijn. De aanhangeronderdelenshop biedt een breed assortiment aan voor voordelige prijzen.