Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vervoer en transport

Op vakantie naar polen

Veel mensen bij polen denken aan een koud land dat er misschien wat vervallen uitziet. Met dit artikel ga ik je vertellen waarom je er helemaal naast zit als je dit denkt. Het land heeft namelijk een heleboel te bieden. Prachtige steden, een uitgebreide en misschien wel beangstigende geschiedenis en veel lekker eten. Ik ga jullie vertellen over de mooiste en meest indrukwekkende plekken van Polen en waarom je het bezoeken moet. 

De grote steden
Polen heeft twee bekende en grote steden. Als eerst is er de hoofdstad Warschau, hiernaast is er de tweede grootste stad Krakow. Ik ga het hebben over de stad Krakow omdat ik hier persoonlijke ervaring mee heb. Dit is een echte progressieve studenten stad. Het is hier multicultureel en de stad is bezaaid met heerlijke restaurantjes en gezellige uitgaansgelegenheden.

Auschwitz
Dit is echt adembenemend. Een bezoek aan dit kamp kan een hevige impact maken op je leven. Je wordt echt geconfronteerd met de gruwelijke daden die verricht zijn tijdens de tweede wereld oorlog in de jaren 40. Je kan zowel het werkkamp als het vernietigingskamp birkenau bezoeken. Je wordt geconfronteerd met de gaskamers, de kleine barakken, de schoenen en haren van mensen en daar waar de lichamen begraven zijn. Het is werkelijk waar indrukwekkend en een echte aanrader.

Het is goedkoop
In Polen is het leven aanzienlijk goedkoper dan in de rest van Europa. Ze hanteren hier de munteenheid Slotie. Die ongeveer vier keer minder waard is dan de Euro. Dit wil zeggen dat iedere Euro 4 Slotie is. En dit terwijl de prijzen van consumptie goederen ongeveer even duur zijn. Je kan niet alleen heel veel zien in polen maar ook nog goed koop leven.

Als je met de auto gaat moet je er voor zorgen dat je een achteruitrijcamera hebt. Op deze manier heb je goed inzicht in het verkeer. De achteruitrijcameras draadloos zorgen voor goed zicht.

 

 

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl