Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vervoer en transport

Werkzaamheden en onderhoud aan het spoornetwerk gaan altijd door

Het uitgebreide spoornetwerk zal dag en nacht onderhouden moeten worden. Op en rondom het spoor bevinden zich bovenleidingen, rails, wissels, dwarsliggers en nog veel meer. Bij beginnend slijtage dienen onderdelen al vervangen moeten worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ontwikkelde machines om de werkzaamheden zo ligt mogelijk te maken. Alleen gecertificeerde specialisten mogen van deze machines gebruik maken. De specialisten, materialen en zelfs machines zijn te huren om deze werkzaamheden uit handen te nemen. Spooronderhoudis zeer belangrijk om het treinverkeer door te kunnen laten lopen.

Waarom de spoorwerkzaamheden zo belangrijk zijn
Het enorm lange spoornetwerk van de Nederlandse spoorwegen zijn voorzien van rials, wissels en meer. Ook uitbreiding van het spoor wordt uit handen genomen maar onderhoud zal altijd prioriteit hebben. De vele reizigers van het openbaar vervoer in Nederland verwachten de reguliere en vertrouwde service die ze gewend zijn. Om dit te kunnen blijven bieden worden spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk gedaan buiten reistijden. Echter is dit niet altijd zo. Mocht een spoedklus tijdens een bepaalde reistijd vallen dan zal er altijd gekeken worden of een omleiding mogelijk is. Als dit niet mogelijk is wordt altijd op tijd aangegeven wanneer een bepaalde trein komt te vervallen. Er wordt altijd gekeken naar een zo snel mogelijke verwerking van vervangingen en onderhoud aan het spoor.

Naast spooronderhoud ook GP portalen vervangen?
Onderdelen op de begane grond zijn gemakkelijk te bereiken en vervangen. Maar er zijn ook bepaalde onderdelen die wat minder makkelijk te bereiken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan GP portalen vervangen. Dit zijn de bogen die over het spoor heen zijn geplaatst. GP portalen zorgen voor de verbinding van rijdraad en uiteindelijk de voeding van de treinstellen. Deze onderdelen vervangen is niet zonder gevaar want er staat een bepaalde spanning op het rijdraad. Om veilig op bepaalde hoogtes te werk te gaan word gebruik gemaakt van spoorhoogwerkers. Met de nodige veiligheidsvoorschriften en gespecialiseerde werknemers wordt dit werk uit handen genomen.

Laat spoorwerkzaamheden over aan de professionals
Spoedklussen en dag en nacht beschikbaarheid is vereist bij de werkzaamheden aan het spoor. Deze klussen laat u over aan de specialisten. Benodigde materialen, hoogwerkers en werknemers zijn te huren voor de zware spoorwerkzaamheden. Dan blijft u als organisatie flexibel en laat u de uitvoerder zijn werk doen. Want met diploma’s en certificaten op zak hoeft u zich geen zorgen te maken. Neem vrijblijvend contact op met een aanbieder van trein, tram en metro materialen en hoogwerkers.