Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een slot werkt?

 

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in een slot wanneer je een sleutel invoert?

Voor veel mensen is dit een totaal mysterie, wat eigenlijk best wel vreemd is. Aangezien we ze dagelijks gebruiken en al onze bezittingen aan toevertrouwen. Of wanneer we ’s nachts liggen te slapen we volledig op zijn vertrouwen dat ze ons veilig houden. 
 

Dan is het toch best vreemd dat we niet weten hoe ze werken?

We weten allemaal dat elke sleutel uniek is en dat de inkepingen allemaal anders zijn. Maar wat voor invloed heeft dit op het slot en kan een slot echt niet open gemaakt worden met een andere sleutel?

Er zijn mensen die hier dagelijks mee bezig zijn en die gefascineerd zijn door de werking van sloten. Deze mensen doen dit niet omdat ze criminele intenties hebben maar omdat ze nieuwsgierig zijn.
 
 

Het is zelfs een sport in Nederland en het heet lockpicking.

Lockpicking kan vrij vertaald worden vanuit het Engels naar slot peuteren. Maar het is tevens een verzamelnaam voor een groot aantal technieken die te maken hebben met het openen van sloten met behulp van lockpicks.  

Lockpicking is de kunst om sloten te kunnen openen zonder daarbij het slot te beschadigen.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten sloten en daarom zijn er ook heel verschillende technieken. Wist jij dat sloten open gemaakt kunnen worden zonder ze te beschadigen en zonder gebruik van een sleutel?

Het kan dus echt net zoals dat je dat in films ziet, misschien iets minder spectaculair en het zal zeker langer duren maar in principe is het dus gebaseerd iets dat echt mogelijk is.

https://www.youtube.com/watch?v=uqgyDsDvq_Y