Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe berg je het beste jouw luchtbuks op?

Heb jij sinds kort een luchtbuks en ben je deze al druk aan het uitproberen? Harstikke leuk natuurlijk, maar vergeet je de luchtbuks niet goed op te bergen? Het is namelijk erg belangrijk dat de luchtbuks goed wordt opgeborgen, dit staat zelfs in de wet. Dit heeft vooral te maken met de veiligheid. Als je kinderen hebt is dit nog belangrijker, want je wilt absoluut niet dat zij aan de luchtbuksen gaan zitten. Luchtbuksen zijn legaal thuis te gebruiken, maar dit betekent niet dat zij niet gevaarlijk zijn. Echte wapens moeten in een wapenkluif of een wapenkoffer, maar met luchtbuksen kan je hier ook het beste voor kiezen. Er zijn ook andere mooie opties om een luchtbuks op te bergen. Deze opties worden verder in deze blog behandeld, en er worden nog enkele andere tips gegeven.

Een jagerstas is ideaal!

Een jagerstas is de eerste mooie optie voor jouw luchtbuks. Dit wordt ook wel een geweer foudraal genoemd en dit zijn tassen die speciaal zijn gemaakt voor luchtbuksen en die ook ideaal zijn om luchtbuksen mee te vervoeren. Wil je naar een schietbaan of een andere locatie om met de luchtbuks te schieten? Ga dan zeker voor de geweer foudraal. Deze tassen zijn niet al te duur en bieden toch al de veiligheid. Daarnaast is het ook goed voor de luchtbuks zelf als de buks goed beschermd opgeborgen is.

Een jagers opbergtas voor gemak

Naast de luchtbuks zelf heb je ook nog andere materialen nodig om de luchtbuks te gebruiken. Zo wil je misschien een bepaald vizier op de luchtbuks hebben en heb je natuurlijk luchtbuks kogels nodig. Bepaalde items kan je al kwijt in de geweer foudraal, maar een extra tas voor kleinere onderdelen is ook wel erg handig. Een jagers opbergtas heeft bepaalde vakken waardoor je ook georganiseerd spulletjes kan opbergen.

Een patroongordel voor al je kogels

Een ideaal item om je munitie in op te bergen is de patroongordel. Alle luchtbuks kogels die je wilt gaan gebruiken kan je kwijt in deze gordel. Deze gordel kan je daarna makkelijk om je middel binden en zo kan je bij het gebruik van de luchtbuks makkelijk bij de reservekogels zonder dat je merkt dat je ze meedraagt.

Sluit af en kies een goede plek!

De jagerstas en opbergtas zijn leuke opties, maar zijn nog beter als je er ook een slot bij koopt. Dit kan al een simpel hangslot zijn. Door de tassen af te sluiten weet je zeker dat kinderen of andere mensen niet makkelijk de luchtbuks kunnen pakken. Daarbij is de locatie waar je de tas met luchtbuks opbergt natuurlijk ook belangrijk. Het beste kun je voor een hoge plek kiezen en een plek waar hij ook niet in het zichtveld zit. Zo kunnen je kinderen er niet makkelijk bij en schrik je ook geen visite af.