Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Mode en Kleding

Optometrie voor iedereen in Roermond: lees het verhaal.

De schakel tussen een huisarts, oogarts en een opticien wordt een optometrist genoemd. Binnen de optometrie zijn er de laatste jaren veel ontwikkelingen gaande. Steeds meer mensen maken er gebruik van, want tijdens een onderzoek kan de gezondheid van beide ogen heel nauwkeurig in kaart worden gebracht. Een optometrist kan dan kijken of dat er eventuele afwijkingen te zien zijn aan de ogen en deze kunnen dan vroegtijdig gesignaleerd en behandeld worden.  

Wat doet een optometrist?

Binnen de eerste lijn speelt een optometrist een steeds grotere rol. Dit komt mede door de vergrijzing, maar ook door toenemende bijziendheid en de lange wachtlijsten. Er kan zelfs al zonder verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts een afspraak worden gemaakt. Een optometrist doet oog onderzoeken, maar is ook werkzaam als opticien en contactlensspecialist. Een afspraak maken is zinvol als je bijvoorbeeld erfelijke oogaandoeningen in de familie hebt, vermoeide ogen hebt, last hebt van verminderd zicht, verdenking is van staar of als je erg droge ogen hebt. Het is beter dat je een keer te vaak laat kijken dan te weinig. Eventuele afwijkingen kunnen snel worden gesignaleerd en hoe eerder dat jij er bij bent, hoe beter dat het ook behandeld kan worden.

Ogen laten controleren

Iedereen met een bril of lenzen zal regelmatig bij de opticien Venlo komen. Het is namelijk belangrijk dat de sterkte van de ogen goed in de gaten wordt gehouden. Heb jij een bril die zorgt voor voldoende zicht of moet de sterkte worden aangepast? Ook bij lenzen is dit van groot belang. Ook buiten de vaste controlemomenten om kun jij zelf een afspraak maken wanneer dat je bijvoorbeeld last hebt van vermoeide ogen, of als je denkt dat je minder of wazig ziet. Door middel van een paar kleine testen is vaak al helder of dat je zicht is verminderd. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met ziekte, de leeftijd, maar ook bepaalde medicatie kan invloed hebben op je ogen. Laat het daarom ook op tijd controleren, je wil toch ook het beste voor je ogen en zorgen dat je ze maximaal kunt gebruiken?

https://www.heimingaben.nl/