Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Financieel

4 manieren waarop schuld consolidatie leningen fout kunnen gaan

Er zijn minstens vier manieren waarop een schuld consolidatie lening fout kan gaan. Maak een plan voordat u leent.

Als u jongleert met meerdere hoogrentende schuld rekeningen, kan consolidatie een goede oplossing zijn. De juiste lening voor schuld consolidatie kan u veel rente besparen en uw financiën vereenvoudigen met één vaste maandelijkse betaling.

Voordat u echter een nieuwe lening aangaat, zijn er enkele belangrijke zaken die u moet doen. op de hoogte moeten zijn. De verkeerde consolidatie lening — of zelfs de juiste lening die om de verkeerde redenen is afgesloten — kan u uiteindelijk net zoveel of meer kosten dan uw oorspronkelijke schuld. Hoe dat kan dat dit u veel meer kost wordt hier https://minilening-zonder-bkr.nl/ uitgebreider toegelicht. 

Wat is schuld consolidatie?

Het idee achter schuld consolidatie is eenvoudig: voeg meerdere leningen aldi samen in één nieuwe lening. Dit zijn de vier meest voorkomende bronnen van lening consolidatie fondsen:

Persoonlijke leningen: een persoonlijke lening via een bank of kredietvereniging kan een lagere rente bieden, waardoor klanten mogelijk hogere rente saldi sneller kunnen afbetalen.

Saldo Overdrachten: Creditcards bieden vaak introductie tarieven met lage rente voor tegoeden die vanaf andere creditcards worden overgedragen. Ze brengen een vergoeding in rekening voor de service, maar als het overgedragen saldo wordt afbetaald tijdens de promotieperiode, kan saldo-overdracht geld besparen.

Home equity-leningen (of kredietlijnen): met deze leningen gebruiken huiseigenaren met eigen vermogen hun eigendom als onderpand voor een consolidatie lening.

Leningen op pensioenrekeningen: bij sommige pensioenrekeningen, zoals 401(k)s, kan de eigenaar geld lenen van geïnvesteerde fondsen zolang het geld wordt terugbetaald volgens de regels van het pensioenplan.

Hoewel er niets zeldzaams is aan leningen voor schuld consolidatie, zijn hier vier manieren waarop ze een andere kant op kunnen gaan:

1. De rentevoet kan stinken

Als je krediet sterk is, is het mogelijk om een consolidatie lening te scoren met een rentevoet die laag genoeg is om je voordeel mee te doen. Als u echter een slechte kredietscore heeft (minder dan 580), wordt u waarschijnlijk getroffen door een hoge rente. Hoe deze rente zich opbouwt kunt u zien op https://lenen-zonder-bkr.net/. Het is namelijk belangrijk deze toename te snappen. 

Een van de online banken die Experian voorstelt voor mensen met slechte kredietscores, berekent een rentetarief tot 35,95%, met een looptijd van 36 of 48 maanden. Om die voorwaarden in perspectief te plaatsen: als u gedurende drie jaar € 20.000 aan schulden zou consolideren op 35,95%, zou uw maandelijkse betaling € 916 zijn. Als u in plaats daarvan voor een lening van vier jaar zou kiezen, zouden die maandelijkse betalingen € 791 zijn.

Een consolidatie lening heeft alleen zin als de rente op de lening lager is dan de rente op de leningen die worden geconsolideerd. Maar …

2. Het verlengen van uw terugbetalingsperiode kan duur zijn

Als uw voornaamste reden om een consolidatie lening af te sluiten het bereiken van een lagere maandelijkse betaling is, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor de langste aangeboden terugbetalingsperiode. Hoe langer de aflossingstermijn, hoe lager het maandbedrag. Het probleem is dat hoe langer de aflossingstermijn is, hoe meer rente u uiteindelijk betaalt. Bijvoorbeeld,

  • Stel dat u gedurende vier jaar € 20.000 aan schulden heeft tegen een rentepercentage van 10%. Uw huidige maandelijkse betaling is € 507. Na vier jaar heeft u € 4.348 aan rente betaald.

  • U consolideert de lening tegen een lagere rente van 8% en aangezien u een lagere betaling van € 312 wilt, sluit u een lening van zeven jaar af. Aan het einde van zeven jaar hebt u € 6.185 aan rente betaald, of € 1.837 meer dan de vierjarige lening met een hogere rente.

Kies voor de kortste consolidatie lening die u zich kunt veroorloven om rente te besparen.

3. Uw onderpand is in gevaar

Tenzij u er absoluut zeker van bent dat u uw consolidatielening elke maand op tijd en volledig kunt betalen, loopt alles wat u als onderpand gebruikt gevaar. Een onbetaalde lening met eigen vermogen kan leiden tot afscherming, wat u uiteindelijk meer kost dan de oorspronkelijke schulden zouden hebben.

Vermijd indien mogelijk een lening waarbij u persoonlijke eigendommen als onderpand moet gebruiken.

4. Een lening lost slecht financieel gedrag niet op

Als de oorzaak van uw schuld buiten uw controle lag (bijvoorbeeld een langdurige ziekte of baanverlies), is het mogelijk om een consolidatie lening in uw voordeel te gebruiken. Als u echter de schuld hebt opgebouwd omdat u de neiging heeft meer uit te geven dan u verdient, uw budget elke maand tot het uiterste drijft of helemaal geen budget wilt ontwikkelen, zal waarschijnlijk geen van deze problemen veranderen, simpelweg omdat u uw schuld geconsolideerde. . U kunt een korte wittebroodsweken periode ervaren waarin u zich goed voelt over het afbetalen van leningen met hoge rente en creditcards, maar de schuld is er nog steeds – alleen in een andere vorm.

Tenzij uw relatie met geld ingrijpend (op wonderbaarlijke wijze) verandert na ontvangst van de consolidatie lening, is de kans groot dat u uit de pan in het vuur springt. Elke nieuwe schuld of verkeerd gebruik van uw maandbudget zal uw financiële situatie alleen maar erger maken.

Uit een onderzoek van The Ascent naar de psychologische kosten van schulden is gebleken dat 74% van de mensen met schulden in de afgelopen maand slechts de minimale betaling heeft gedaan voor ten minste één van die schulden. Dat vertelt ons dat velen van ons op het randje leven, gewoon rondkomen. Tenzij een consolidatie lening de hoofdoorzaak van schulden aanpakt, zal de cyclus van meer lenen dan u zich redelijkerwijs kunt veroorloven zich waarschijnlijk voortzetten.

Breng uw relatie met geld aan door samen te werken met een financieel adviseur en/of kredietadviseur.

Je kunt problemen met consolidatie leningen voorkomen door eerlijk tegen jezelf te zijn over hoe je met geld omgaat en door stappen te ondernemen om uit de schulden te komen – en weg te blijven.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/3500-euro-lenen/