Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Wilt u graag een consoleboot?

Een consoleboot is een snel vaartuig wat gegarandeerd veel vaarplezier oplevert! Het is een boot met een open bovenkant welke aangedreven wordt door een buitenboordmotor. Door de open bovenkant wordt het schoonmaken van het interieur een stuk eenvoudiger. Over het algemeen zijn ze vaak op een trailer te vervoeren. Hierdoor is de boot dan ook geschikt om een mooie toertocht te gaan maken met vrienden of familie.

Consoleboten zijn perfect voor ultiem vaarplezier!
Consoleboten zijn er in allerlei verschillende afmetingen te verkrijgen. Deze lopen op van 4 tot circa 9 meter. De boten worden niet alleen gebruikt om een lekker stukje te gaan varen, maar ook voor het voortslepen van wakeboards of waterskiën. Ook voor de visserij worden er vaak consoleboten gebruikt. Voor een consoleboot wordt er vrijwel altijd polyester gebruikt. De laatste jaren zijn er ook steeds meer consoleboten van aluminium. Over het algemeen hebben consoleboten een goede prijs/kwaliteit verhouding. U bent dan ook verzekerd van een perfecte boot waar u nog lang van kunt genieten. De indeling van een consoleboot zorgt ervoor dat er genoeg loop- en bewegingsruimte is. De stuur- en zitconsole zit namelijk net iets voor het midden bij een consoleboot. Een consoleboot is dan ook een fijne en multifunctionele boot.

Een buitenboordmotor kan niet ontbreken!
Bij een goede consoleboot kan ook een buitenboordmotor niet ontbreken! Buitenboordmotoren worden aan de achterzijde van de boot bevestigd. Daarbij hebben ze als doel de boot voort te duwen. Een buitenboordmotor is dan ook geschikt om als roer te dienen. Omdat de buitenboordmotor in het water hangt is het koelsysteem veel eenvoudiger dan bij bijvoorbeeld automotoren. Daarbij kan de motor ook nog omgeklapt worden. Dit is erg voordelig wanneer deze bijvoorbeeld verstopt komt te zitten. Het is dan ook belangrijk dat het een sterke buitenboordmotor is. Hierbij wordt een buitenboordmotor tussen de 60 en 350 pk dan ook aangeraden. Zeker wanneer de boot wordt gebruikt voor (verschillende) watersporten. Daarbij is er dan ook nog een keuze tussen een korte en een langstaart buitenboordmotor. De juiste staartlengte is afhankelijk van de spiegelhoogte van de boot.

Ga op zoek naar een verkoper bij u in de buurt!
Bent u een echte snelheidsliefhebber of houdt u van watersporten? Dan is een consoleboot echt iets voor u! Neem daarom zeker eens contact op met een verkoper bij u in de buurt. Zij hebben alle kennis en expertise in huis om u te kunnen helpen bij het uitzoeken van een prachtige boot! Of u nu op zoek bent naar een nieuwe boot, of toch liever naar een tweedehands model. Een specialist kan u dan ook uitstekend adviseren over wat voor u de juiste keuze is.